Ønsker du at blive undersøgt for klamydia og gonoré, behøver du ikke at bestille en tid. Du kan blot møde op i klinikkens åbningstid og scanne dit sundhedskort i ankomstterminalen. Selvtest for klamydia og gonore udleveres i skranken og kan udføres på vores patienttoilet, hvor der også findes en instruktion. 

Du vil modtage svar via e-konsultation. Har du ikke modtaget svar efter en uge, bedes du skrive eller ringe til os.

Har du symptomer på en kønssygdom bedes du kontakte klinikken på telefon, da der kan være behov for en konsultation.

Ønsker du at få taget en HIV-test, kan du komme om morgenen ml. kl. 8.00 og 8.30 mhp blodprøvetagning. 

Inkubationstid: Tiden, fra du evt. er blevet smittet med en seksuelt overført sygdom, til vi kan påvise sygdom, er følgende:

  • Gonoré: 1 uge
  • Klamydia: Op til​ 2 – 3 uger
  • HIV: 4 uger

Vejledning til selv-test for klamydia og gonore for kvinder:

TRIN 1 Du skal indføre vatpinden ca. 5 cm. op i din skede. Drej vatpinden rundt i 10-30 sekunder. Det er vigtigt, at du holder midt på vatpinden. 

TRIN 2 Skru låget af det vedlagte prøveglas, og hæld ikke væsken i glasset ud. Stik prøveenden af vatpinden ned i prøveglasset og knæk forsigtigt den øverste del af vatpinden af. Smid denne del ud. Skru låget fast på prøveglasset, og læg det i lugen på patient toilettet.

Vejedning til selv-test for klamydia og gonore for mænd:

TRIN 1 Du skal tisse i bægeret (10-50 ml). Obs der skal være gået minimum 2 timer siden sidste vandladning og det bør være den første urin (first-void).

TRIN 2 Derefter skal du opsamle urinen med en pipette og fylde prøveglasset til markering uden at hælde væsken ud af glasset. Skru låget fast på prøveglasset og læg det i lugen på patient toilettet.