Vaccination mod TBE

Hvert år bliver mange danskere bidt af skovflåter og mange bliver bekymrede for om de kunne være smittet med TBE eller borrelia

Borrelia

Den almindeligste årsag til sygdom efter flåtbid skyldes bakterien borrelia. Den kan i det fleste tilfælde behandles og helbredes uden at man får varige mén. Borrelia kan man IKKE vaccinere for.

TBE (centraleuropæisk hjernehindebetændelse)

TBE er en meget sjælden sygdom i Danmark med sædvanligvis 2-7 tilfælde årligt. I Danmark har TBE hovedsageligt været begrænset til Bornholm, men findes nu også i skovområderne ved Tisvilde og Allerød.
hvis man er i risikogruppen, dvs. jævnligt færdes i skov og krat udenfor stier i områder hvor TBE forekommer, er det muligt at vaccinere for TBE. Det skal dog bemærkes at vaccinationen ikke beskytter 100%. Vaccinegrundforløbet består af 3 vaccinationer fordelt over det 1. år, en vaccine efter 3 år og derefter vaccination hvert 5. år (hos personer over 60 år, hvert 3 år)

Hvis du er i risikogruppe og ønsker vaccination, kontakt da klinikken