HPV vaccine til drenge

Fra. 1. september 2019 tilbydes drenge også HPV-vaccine. Tilbuddet om gratis vaccination er gældende for drenge der bliver 12 år fra d. 1/7-2019 – dvs. drenge født fra 1/7-2007 og frem. Drenge født før denne dato skal selv betale hvis de ønsker vaccinen.

Vaccinen hedder Gardasil 9 og dækker for ca. 90% af de kræftfremkaldende HPV-vira.

Drengene skal have 2 vacciner med 5-13 måneders mellemrum.

Er din søn over 15 år, når han får 1. HPV vaccine, gør vi opmærksom på at han skal have 3 vacciner.

HPV er en forkortelse for Humant Papilloma Virus. Der findes over 100 forskellige typer HPV virus. HPV smitter langt overvejende ved seksuel aktivitet. Nogle HPV typer kan fremkalde kondylomer (kønsvorter), andre HPV virus kan medføre celleforandringer på livmoderhalsen og livmoderhalskræft, kræft i endetarmen, på penis og i mandlerne. De fleste typer HPV medfører dog ikke sygdom hos mennesker.